Zomertrends: sjaaltjes in je haar

Zomertrends: sjaaltjes in je haar

Het is volop zomer! Vind jij het ook altijd lastig om weer vernieuwend de zomer door te komen, zonder bakken met geld uit te geven? Dan goed om deze blog even verder te lezen. Want hoe verschijn je deze zomer met een nieuwe trendy look? In deze blogpost volgen een aantal tips en foto’s ter inspiratie…

Nieuwe kleding kopen is altijd geweldig en je wordt er happy van. Maar een volledig nieuwe outfit is zeker niet nodig om deze zomer fashionable voor de dag te komen. Denk in plaats daarvan aan knallende make-up of trendy mode accessoires. Een leuk hoedje, een mooi dameshorloge een veertje hier en daar, trendy temporary tattoos of mooie sjaaltjes in verschillende motieven en kleuren.

Leuk om te weten is dat sjaaltjes en doeken in je haar al heel lang bestaan. In het vroege Egypte werden zijden sjaals al gebruikt om sociale status aan te geven. En in de Middeleeuwen namen de ridders de sjaals van hun vrouw mee tijdens de veldslag. In de 20ste eeuw in Frankrijk begon het dragen van sjaals in je haar een hot fashion item te worden. Nu, anno 2014 is het een ware trend. Maar hoe kunnen wij het deze zomer als een bewust mode-item gebruiken?

3 tips en 4 stijlen om je te inspireren

Gebruik een sjaaltje in je haren! Het ziet er niet alleen superleuk uit, het is ook een uitkomst bij een bad hairday of ter bescherming van je pasgekleurde haartjes tegen de zon. Ga je voor een festival look? Vintage style? Of juist een relaxte look voor op het strand? Met de juiste kleuren en prints creëer je de uitstraling die op dat moment bij je gevoel past. In deze blogpost volgen een aantal tips en foto’s ter inspiratie…

haarsjaaltjes twisted turban - loxextensions.comTip 1: De zwart/witte print is een echte klassieker. Ook deze zomer!

Tip 2: Gebruik een dun sjaaltje, zodat je een strik of knoop kunt maken. Als je geen sjaaltje hebt, kun je ook een verknipt T-shirt gebruiken.

Tip 3: Tip: Kies deze zomer een bloemenprint of ga voor een tropical thema en je bent helemaal up-to-date!
(bron foto: loxextensions.com)

Verschillende stijlen

Wij zijn gaan experimenteren met het dragen van een sjaaltje in je haar. Hier volgen onze vier leukste stijlen:

Style #1 – de twist/ the twist                            Style #2 - de strik/ the bow
Twist met los haar   De strik

Style #3 – de vlecht/ the braid                          Style #4 - de knoop/ the knot
Sjaaltje in je vlecht   De knoop

Voor de perfecte styling kun je uitgebreide tutorials volgen op youtube. Maar het is juist leuk om zelf een beetje te stoeien met de sjaaltjes. Je zult zien dat er de leukste creaties uit voortkomen! Laat de complimenten maar komen… ;-) 

“Be yourself, feel beautiful.”
- Naomi 

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »